Algemene Voorwaarden voor het bedrijf DeGM BV geregistreerd onder nummer 88560554 bij de KvK, hierna aan te duiden met Leverancier. De opdrachtverlener voor de Leverancier wordt hierna aangeduid met de Klant.

Artikel 1

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes en op alle overeenkomsten tot vervaardiging en levering van betonmallen.

Artikel 2

Alle offertes zijn geïndividualiseerd en vrijblijvend, tenzij in de offerte een termijn voor uiterste aanvaarding wordt gesteld.

Artikel 3

Na de mondelinge en of schriftelijke acceptatie van de offerte ontstaat er enerzijds een leveringsverplichting voor de leverancier en anderzijds een betalingsverplichting voor de Klant. Het leveringstijdstip en het betalingstijdstip zal in iedere offerte /overeenkomst worden opgenomen. Het uiterste betalingstijdstip bedraagt 30 dagen na de leveringsdatum, tenzij in de offerte en of overeenkomst tot levering andere afspraken zijn gemaakt.

Artikel 4

De levering geschiedt, vindt plaats op het vestigingsadres van de Leverancier tenzij hierover andere afspraken zijn gemaakt.

Artikel 5

De leverancier is gerechtigd om bij een leveringsverplichting die meer dan 2 maanden na het sluiten van de geaccepteerde offerte/ opdracht ligt een prijsverhoging door te voeren, zonder dat de Klant gerechtigd is de overeenkomst te ontbinden, indien er op de inkoopmarkt van de leverancier prijsstijgingen zijn van meer dan 10%.

Artikel 6

De leverancier is gerechtigd de geaccepteerde offerte /overeenkomst tot opdracht op te schorten of direct te ontbinden indien:

De Klant in surseance van betaling verkeert

Er een faillissementsaanvraag is van de Klant

Er beslag is gelegd bij de Klant

Er een vorm van schuldsanering bij de Klant is.

Artikel 7

 

Zonder een wederzijdse instemming kan een geaccepteerde offerte/overeenkomst niet zonder schadevergoeding te betalen worden ontbonden.

De schadevergoeding is de eerder overeengekomen verschuldigde koopsom voor de geaccepteerde offerte/overeenkomst.

Artikel 8

 

De leverancier is niet verplicht ( of tijdig) te leveren indien er zich in het bedrijf van Leverancier sprake is van overmacht.

Onder overmacht wordt o.a. begrepen: een werkstaking in het bedrijf van leverancier, het niet kunnen werken door van overheidswege afgekondigde maatregelen in het kader van een pandemie, omstandigheden op de inkoopmarkt van de leverancier waardoor de aanvoer van materialen stagneert. Onder deze omstandigheden op de inkoopmarkt worden begrepen de overmacht situaties die zich bij de toeleveranciers kunnen voordoen.

Indien de overmacht situatie (s) langer dan 3 maanden duurt, hebben zowel leverancier als de klant de bevoegdheid om de al geaccepteerde offerte/overeenkomst te ontbinden.

Artikel 9

Indien de Klant niet binnen de 30 dagen na de leveringsdatum betaalt of niet tijdig betaalt bij een afwijkende betalingstermijn, dan is de Klant van rechtswege in gebreke en is de Klant vanaf het opeisbare tijdstip een vertragingsrente verschuldigd van 1% per maand. Tevens zal de Klant bij invorderingsmaatregelen door de Leverancier of de derden de kosten dragen van incassokosten in de meest ruime zin.

Artikel 10

Alle door de leverancier geleverde zaken uit hoofde van de geaccepteerde offerte/overeenkomst blijven eigendom van de Leverancier.(Eigendomsvoorbehoud) De Klant moet de leverancier direct inlichten zodra er beslag is gelegd op zaken die onder het eigendomsvoorbehoud vallen. De Klant moet alle onder eigendomsvoorbehoud geleverde zaken extern verzekeren tegen de marktwaarde en op verzoek van leverancier de verzekeringsuitkeringen cederen aan de leverancier.

Artikel 11

De leverancier biedt op alle geleverde mallen een garantie van 7 dagen na het leveringstijdstip mits de mallen op de voorgeschreven en in de branche gebruikelijke wijze aangewend worden.

 

Artikel 12

Indien de Leverancier aansprakelijk wordt gesteld en deze aansprakelijkheid wordt door de Leverancier erkend dan wel in rechte wordt vastgesteld dan bedraagt de schadevergoeding/schadeloosstelling maximaal het factuurbedrag van de geaccepteerde offerte/overeenkomst. De leverancier sluit iedere vorm van gevolgschade uit.

Artikel 13

Zodra de mallen geleverd zijn gaat het risico van verlies, beschadiging of waardevermindering volledig over op de Klant.

Artikel 14

De Klant vrijwaart de Leverancier voor de eventuele aanspraken van derden die in verband met de geaccepteerde offerte/overeenkomst schade lijden.

Artikel 15

Op alle rechtsbetrekkingen waarbij de leverancier partij is, is uitsluitend het Nederlands Recht van toepassing.

Deze voorwaarden zijn gedeponeerd bij de KvK onder nummer 88560554